my friends

How can I help you?

Name:
Email Address:
Handphone No.
Occupation
Where do you live? KL, Selangor
Perlis, Kedah, Penang, Perak
Negeri Sembilan, Melaka, Johor
Pahang, Terengganu, Kelantan
Sabah, Sarawak, Labuan
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improved health
Improved energy
Improved skin
Earn extra income
Extra information that can help me to guide you

This HTML form was created by Freedback.

4 Jun 2010

pecal lele

pecal lele??


korang penah makan pecal lele x??

sy ingt kan pecal lele ni mcm pecal yg mak salu buat 2.. alaa yg byk sayur kangkung 2.. tp rupa2nya bukan..

habes tu ape??


pecal lele adalah makanan yang digemari oleh orang Indonesia.. it consists of nasik putih, sayur segar seperti timun kecik, kubis dan terung bakar, pecal dan lele.. pecal tu macam sambal belacan orang melayu cuma lainnya ia manis kerana ditumbuk bersama bawang merah.. lele pula adalah nama lain untuk ikan keli tetapi kalau nak makan dengan ayam goreng pun boleh.. Oke ini adalah gambar pecal lele..


taraaaaaaaaaaaa!!!!



haa inilah pecal lele.. menarik kan??  




td waktu lunch, kak hani and kak zaf (akak2 master) ajak kami (wan, atiqah nadirah, saya) utk makan bersama2.. so diorang suggest utk makan pecal lele.. kami pun ikut je la.. first time makan pecal lele ni.. tp kira sedap jugak la.. yela sebab lapar kan.. hik3.. warung pecel lele ni sgt kecik macam kedai kopi.. pekerja nya ada la dalam 3orang je.. tp customer xpayah cakap lah.. xputus2 seyhhh...


thankS ye akak2 bawak kami makan pecel lele.. next time boleh pergi lagi.. memang siyesly meleleh-leleh lahh makan pecal lele nih!  



MySpace


7 comments:

xRaafikx said...

wah, sedapppp nya. dimana boleh cari makanan ini ye ? :)

ezral ghazali said...

belum try lagi nasi ayam penyet, kt sarawak bnyk mknn ni..he3..tp xajak aku pun pg...soot..

~tukangmasak~ said...

cesss...
nama aku da jadik cam indon...

~nngak usah bayar la.terima kasih sudah!!~
ohohohoho~

aishah (◕‿◕✿) said...

rafik~ xsure la dekat mne.. tp ari 2 mknn kat penang.. area usm penang..=)

ezral~ nasi aym penyet 2 bukan kt endon ke?? alaa bukan xnak ajak.. ko kn OT ari 2.. mls le nk kaco.. har3

bibi atiqah~ a'ah la.. aku patot nye tulih bb atiqah kan?? hahah oke nty aku tuka..

~tukangmasak~ said...

waaaaaaaaaahhhhh!!!
terharu...
siap tukar nama ag...
mekaseh mekaseh^^

btw, epi besdei~
ehehehehe^^

lunar wolf said...

..ahaha..tahniah shah..berjaya gak makan nie..nie kira antara fav warung budak2 hoki slalu p..aku slalu makan bakso dia..sedap~..

aishah (◕‿◕✿) said...

bb: mg kne kasi royalti kt kau sbb tolong promote blog mg.. ha3

hyda: tringin gak mkn bakso die.. tp xpenah lg.. ni sume sbb da trpengaruh ngn cte ketika cinta bertasbis ~~ bakso cinta.. ekekeke

Related Posts with Thumbnails