my friends

How can I help you?

Name:
Email Address:
Handphone No.
Occupation
Where do you live? KL, Selangor
Perlis, Kedah, Penang, Perak
Negeri Sembilan, Melaka, Johor
Pahang, Terengganu, Kelantan
Sabah, Sarawak, Labuan
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improved health
Improved energy
Improved skin
Earn extra income
Extra information that can help me to guide you

This HTML form was created by Freedback.

12 May 2010

LI oh LI



disebab kan terlalu sibuk berkerja *konon2nya* langsung tak sempat nak buat entry pasal latihan industri (LI)..


oke sekarang saya sedang berLI di USM Penang.. seronok kah??


saya sampai penang ari ahad petang.. bertolak dari ipoh lepas zohor.. yang seronoknya sebab xyah naek bas.. mak minta tolong pakcik yg hantarkan.. tapi disebabkan pakcik ku sibuk bekerja dan sgt penat, dia minta saya yg drive sampai penang.. wo0t.. wo0t.. *gle kau smpai penang kot*.. oke lepas ni boleh minta mak nak bawa kereta g USM Kelantan lak.. kui3



tp sampai je USM Penang kena merempat dulu kat bilik bacaan saujana sebab kunci bilik sok nya baru boleh amek.. pasrah je tidur berbantal kan lengan, bertilamkan lantai, dan berbumbungkan langit *ahh tipu lahh kau*



malam tu mesej Dr Suriani *my supervisor* ~ dia suh datang esok pukul3 sbb pagi dia ada appoinment kt hospital.. kiranya 1st day memang bangun lambat walaupun xtido lena..then petang tu dia explain pasal projek apa yang kami (saya dan wan muhaini) kena buat..


polyketide synthase


plyketide synthase is an enzyme that produce polyketides *memang lahh* which exhibit wealth of pharmacologically activities such as antimicrobial, antifungal, antitumor etc. *yg laen korang search la sendiri yup~ jgn manje sgt*.. so, my task is to make an extraction of DNA of Bacillus cereus which has this polyketide synthase.. blaa3xx.. oke habis.. wan lak buat pasal tajuk laen.. laen sket je la.. keh3


for the next day, dia suruh kami datang pukul4 untuk tengok lab dan berkenalan dengan akak2 lab molecular bio.. so boleh bangun lambat lagi.. wahahah! ohh ye, actually Dr Suriani ni under pharmacy school.. tp dia suh kami buat kat lab husband dia, Prof Nazalan dekat bio school sebab lab dia masih kosong lagi..


untuk hari yang ketiga, dia suruh kami cari methods.. so memang menghadap computer la mencari2 journal sampai juling2 mata membaca dan akhirnya tertido kepenatan *perangai lama dari sekolah yg xdapat d ubah*


oke overall LI stakat 3ari ni terbaek lah.. wahahah.. tapi, tapi, dan tapi yang xbest nye sebab tiap2 ari kena menapak dari saujana 04 sampai lah lab bio school.. perghhh xterkata dengan kata2 keletihan nya.. huhuhh!

MySpace





oke.. ini tangga nak turun dari saujana 04.. ni baru tangga 1st, de lagi..huhuh





tapi pemandangan sgt cantik lahh.. ngeheheh




oke ini tgga 2nd.. ada model tidak bergaji pula







gambar ni di ambil dari saujana 03.. masih jauh dan jauhhhh lagi untuk ke campus.. tskk3




p/s: gmbar2 yang laen, esok2 je la saya upload oke.. da penat dan mengantuk.. mahu bekerja esok.. ~,~

4 comments:

nine said...

wah~ ade tmn menan.. lps lunch, bole la men2 kt situh :p

~tukangmasak~ said...

mari jalan-jalan
naik lif turun lif
naik bukit turun bukit
naik tangga turun tangga
naik jejantas lintas jalan
tapi school tak nampak bayang lagi
owh~~~
kena jalan lagi
+_+"

DarkArtz said...

bas rapid usm cuti2 ni takde ke???

masyam yg comel (◕‿◕✿) said...

nine: lunch pn smpat nak balek bilek..

tukang masak: bole buat sajak ni.. hahah

darkartz: bus rapid usm cuti sbb student ramai yg cuti.. huu3

Related Posts with Thumbnails