my friends

How can I help you?

Name:
Email Address:
Handphone No.
Occupation
Where do you live? KL, Selangor
Perlis, Kedah, Penang, Perak
Negeri Sembilan, Melaka, Johor
Pahang, Terengganu, Kelantan
Sabah, Sarawak, Labuan
Are you interested in any of below? Lose weight
Gain weight
Improved health
Improved energy
Improved skin
Earn extra income
Extra information that can help me to guide you

This HTML form was created by Freedback.

15 May 2010

tragedi 14mei

tajuk entri nak mcm tragedi 13mei kn.. hahah.. saje nk kasi gempaq sket..



mcm biasa lah.. pagi2 lg da bersiap nak masuk lab.. gerak turun dari hostel 7.50am.. awal kan?? yela masuk 8.30am.. nak g breakfast lg.. so kne cepat2 lah.. sebab nye kalau sampai2 je lab mesti supervisor dah ada.. mmg awal btol dia dtg.. jadi kne la dtg awl jugak.. hmm



on that day belajar buat media - luria agar (LA) & brain heart infusion (BHI) agar *bukan agar2 yg makanan 2 ye*.. dlm 12.00pm g la lunch bersama kawan2 biomed.. dan berlakunya tragedi pertama.. tp xpe.. kita teruskan utk tragedi kedua.. tragedi kedua berlaku apabila kami (saya, wan & bibi) g ke masjid USM sebaik shj selesai mengeyangkan perut.. rupe2 nye tiap2 ari jumaat, masjid USM 2 akan diconquer oleh kaum2 adam utk bersolat jumaat termasuk lah tempat muslimat *eceyhh*.. dah syok2 landing tetbe je ada seorang jejaka masuk.. apa lg terus blah lah kan.. patut lah pelik je xde pmpuan pn kt area2 masjid 2.. ishh3.. then menapak lah ke surau desa harapan..



dalam 2.15pm masuk balik lab.. teruskan membuat kerja dan berdiscuss2 dengan lukman utk balik bersama2.. sbb xtaw mcm mna nak naek bas ke jeti.. dan dari jeti ke butterworth.. so pakat lah dgn lukman tggu kt bus stop 6.30pm.. tp ptg 2 habis lab lambat pulak.. dlm pukul 6 petang bru balik.. mmg kelam kabut lah sbb xsolat lg.. nak menapak ke saujana amek beg lg.. adesss.. naseb baek lah time nak naek ke bilik terserempak dgn raja zureena.. membe masa sekolah dulu.. dia naek kete so tumpang dia la naek atas.. then mntak dia tggu kejap utk anta g bawah balik..


duduk lah kami (saya, wan, & lukman) menunggu bas.. tgok side belah sna dah ada bas lalu.. bila lah pulak bas kami ni nak sampai.. da lah time 2 mmg lapar amat.. sblum turun td sempat lah mencapai biskut chipsmore.. mengunyah la biskut chipsmore sorang2 sbb wan & lukman xmakan chipsmore.. *bese lahh biskut murah, xsape pn sudi.. tskk3*



o0 yeayy!! akhirnya bas pn sampai.. punya lah kami ni excited.. lukman naek dlu, then wan, baru saya.. kiranya saya d blakang skali.. tiba2 je lukman trun balek.. dan berlakunya tragedi ketiga!! nak taw ape?? driver 2 ckp nak g jeti tggu belah sna.. perghhh kau! kiranya dah terlepas bas lah tadi.. hadoii..



kami pun cross lah jalan tggu belah yg 1 lg.. sbb kan lapar wan ajak g kedai mamak 157m dr bus stop 2.. alaa beli air ngn roti tisu je.. bungkus.. lukman lak duk jg beg.. tp dlm hati cm risau2 juga takut2 bas dah dtg dan xsempat nak lari.. bila kami smpai kt bus stop 2, lukman plak bgun nak g kedai.. xsmpai 2min tiba2 bas dah dtg.. apa lagi menggelabah lah call lukman.. tp xberjawab plak ..aduhh! wan plak dah mntak driver 2 tggu kejap.. sbb kn cm lama sgt bas 2 blah mcm 2 je.. perghh mmg bengang jugak la kn .. consider la sket.. saya siap ketuk2 pintu bas 2 lg.. ciSS btol la pakcik 2! then lepas bas 2 dah blah baru la nmpak lukman berlari2 anak..


"asal xjawab phone??" dgn suara yg agak2 bengang saya bertanya..


"xdengaq", senang btol lukman jawab..


"dah2 sume duk dekat sni jgn pegi mana2", wan pulak ckp..


jadi kecewa lah kami bertiga apabila terlepas bas utk kali kedua.. s0b3.. ini lah tragedi yg keempat.. wuu3


dan akhirnya pukul 7.30pm baru la dapat naek bas.. lama btol dr USM nak ke jeti.. ada la dlm 40minit.. lepas tu kelam kabut plak nak kejar2 feri.. sbb lukman balik parit buntar.. last bas pkul9.. so mmg laju gle la lukman jalan.. yg saya plak terkedek2 la dgn bwk laptop nye lagik.. rse nak tercabut kaki.. nsb baek mse kami smpai 2 mmg da de feri so trus lah naek.. lebih kurang 8.30pm smpai lah dekat butterworth.. lukman mggelabah cari bas dia.. yg ktorang plak tempat pertama yg d tuju adalah toilet.. muahaha.. then baru lah cari tket bas.. mujur lah ada tket ipoh pkul9.. lega sgguh bila da naek bas.. menyembang jap ngan wan dan terus tdo smpai ipoh.. mmg lena btol tdo tanpa sebarang gangguan message & call dr encek sembilan.. kui3



woi2.. panjang kot kau merepek.. ingat de org nak baca ke.. ahh peduli lahh.. ^^~


6 comments:

~tukangmasak~ said...

giler tragis shah....
lenkali takyah balik la eh....
dok ngan aku kat sini....
agagagagagga~


~wehhh...aku suke chipsmore...walopon dia adalah beskut murah...ohoho~

nine said...

sy mmg da tau awk bz.. tu yg xcall.. hi3..

DarkArtz said...

kalau waktu siang, setiap kali aku call atau mesej lukman, mesti dia tak jawab.......
sebab dia suka silent.......
waktu malam pun kenkadang je dia balas cepat........
huhuhuhu.......

hanisah said...

mentang2 dekat trus balik umah ye...
=P

masyam yg comel (◕‿◕✿) said...

bibi:
trima kasih lah bibi~ aku akn terus balek utk mencipta lg memori2 tragis d penang.. hahaha ..

lukman ngan wan allergic chipsmore katenye.. "aku bersyukur".. kah3


nine: saya tggu awak lama taw..


darkartz: kenape lah lukman suke sgt menyilent kan nset.. iskk3


nisah: ahahah.. mesti! maw bls dendam, balek tiap2 mggu.. keh3

nine said...

huh~ tiro ayt org plk..
(╯3╰)

Related Posts with Thumbnails